ZELENA KARTA OSIGURANJA

Nedavno je odlučeno da zeleni karton (karta) više nije potreban za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, i upravo to je vest koja je obradovala sve vozače koji u ovu zemlju odlaze ili kroz nju prolaze do svoje željene destinacije. Međutim Severna Makedonija je zemlja za koju će Vam isti biti potreban.

U Tehničkom pregledu Krle možete lako i brzo izvaditi zelenu kartu, a njena cena iznosi 2000 RSD

Šta je u stvari zeleni karton?

Republika Srbija pristupila je Multilateralnom sporazumu (MA) koji predstavlja formalni dogovor jednog broja zemalja o međusobnom proširivanju teritorijalnog važenja osiguranja autoodgovornosti.
Zelena karta je zvaničan dokument – međunarodna karta osiguranja autoodgovornosti, koja se izdaje za sva vozila sa domaćim registarskim oznakama. A zbog čega se ustvari uopšte izdaje? Zbog toga što je neka vrsta garancije. Tačnije, ukoliko domaćim vozilom u inostranstvu načinite štetu trećem licu, to lice će odštetu naplatiti putem zelenog kartona osiguranika.

Gde je obavezno posedovati zeleni karton?

Posedovanje zelene karte osiguranja obavezno je kada se ulazi na teritoriju sledećih zemalja: Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija, Turska, Izrael, Iran, Makedonija, Albanija,Tunis, Maroko.